Пятница, Август 06, 2021

Среда, 23 Июнь 2021 06:22

Питання охоронного ліцензування на Експертно-апеляційній раді

17.06.2021 року відбулося чергове засідання Експертно-апеляційної ради при Державній регуляторній службі України в Києві. На засіданні був присутній головуючий Кучер А.В. та зацікавлені сторони, що були заслухані у ході засідання.

До розгляду на засіданні було представлено 18 документів, серед яких:

-       питання ліцензування на проведення охоронної діяльності;

-       ліцензування вантажу пасажирських транспортних перевезень;

-       питання ліцензування медичної практики, а також перевірок організацій, що займаються медичною практикою;

-       екологічні ліцензії та ін.

Щодо охоронних ліцензій:

В обох випадках листи з проханням провести перевірку в орган ліцензування надійшли з Державної служби з охорони праці. Листи були досить однотипними, але ліцензіат дійсно мав порушення за декількома пунктами ліцензійних умов, зокрема, були порушені терміни оповіщення органу ліцензування про зміну керівництва.

Переважною більшістю голосів цим організаціям було призначено проведення перевірок. Хочемо нагадати, що перевірятися на підприємстві повинно лише те, про що зазначено у приписі на перевірку. Якщо комусь знадобляться роз'яснення, допомога чи сприяння – звертайтеся. Ми допоможемо розібратися в тонкощах ліцензійного законодавства та інших колізіях нашого ринку.